dijous, 7 d’abril de 2011

3 Carcaboso - Fuenterroble de Salvatierra


Comencem una nova etapa sorprenentment preciosa per la verdor i la quantitat de rierols i flors. Entre nosaltres comentavem " No corris, que val la pena passar-hi estona en aquest lloc " , fins arribar a la finca Monte Moheda.

De sobte ens trobem davant del símbol de La Via de la Plata, el Arco de Cáparra, a la vila romana del mateix nom.

Travessem una carretera, i entrem a la Dehesa Blanca, vorejats altre cop per un entorn de postal, i amb les vistes a la Sierra de Béjar nevada. Hem de creuar diversos rierols directament per l'aigua o bé passant per uns grans daus de granit en forma de grans passeres durant uns 5 km. fins arribar a la carretera de servei d'Ambroz que hem seguit uns 7 km. per l'asfalt ja que el camí era paral·lel i molt fangós fins a Aldeanueva del Camino. Preciosa vall del Ambroz amb magnífiques vistes de la Sierra de Béjar.

Seguim pujat per carretera els 8 km. següents, exceptuant uns 200 mts. que faig per camí fins arribar a Baños de Monetmayor on dinem a la terrassa d' un restaurant privilegiat per les seves magnífiques vistes de tota la vall, i amb piscines naturals del riu que passa sota mateix.

Després de dinar, enfilem la costa empedrada i amb graons que puja fins a una font amb una inscripció de Cañada Real Aliste-Zamorana o de la Plata feta per ICONA. Aquí deixem finalment Extremadura i entrem a Castilla per terres de Salamanca.

Pujem una mica més fins al Puerto de Béjar i comencem una ràpida baixada tot creuant el pont de l'autovia, amb un mural del recorregut de la Vía de la Plata. Precioses vistes i paisatges que res ténen que envejar als del Pirineus fins arribar a Calzada de Béjar, on agafem aigua en una font del Peregrino que ens desitja "Buen Camino" i continuem per immensos prats on pasturen tranquilament tota mena de ramat vacú.

Creuem el Río San Agustín pels ja familiars blocs de granit, amb un miliari tocant al riu i entrem a Valverde de Valdelacasa per continuar per carretera fins a Valdelacasa, on coincidim amb uns peregrins molt particulars perquè van amb rucs i ens expliquen que fan la Vïa fins a Santiago, i que pertanyen a una associació en defensa dels animals tot fent xerrades als col·legis dels pobles on van passant.

Continuem per carretera fins a Fuenterroble de Salvatierra, on ens allotjem en un alberg molt singular.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada